A Sminktetoválás

A sminktetoválás az arc természetes harmóniájának megteremtésére hivatott. Feladata a szemöldök, szem és a száj hangsúlyossá tétele. Gondolj csak bele: nem kell többé fél órával korábban kelned egy szép smink elkészítéséhez.


A kozmetikai sminktetoválás egy olyan eljárás, amelyben kizárólag a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig tetoválnak. A szükséges festékanyagot (pigmentet), az erre a célra kifejlesztett professzionális fémből készült tűk juttatják a bőrbe. Ezért is olyan népszerű, hiszen 2-4 évig marad a bőrben, utána a viselője eldöntheti, hogy újat szeretne-e, esetleg másmilyet.


A Sminktetoválás fajtái:

Szemöldök tetoválás

A szemöldök tetoválásnál számtalan variációról beszélhetünk. A klasszikus satírozástól kezdve a legtermészetesebb szálazásig. A technikák választásánál mindig figyelembe kell venni, hogy kinek mennyi szemöldök szőre van, illetve hogy van e már tetoválása. Most már mindenki találhat számára megfelelőt, igénye szerint.

Szemhéj tetoválás

Ha igéző szemeket szeretnél, vagy szeretnél reggelente időd spórolni a sminkkel, vagy csak unod, hogy pár óra múlva már elmaszatolódik a munkád, akkor a szemhéj tetoválás neked való! Különböző vastagságú szemhéjvonal válaszható, az egészen vékonytól a vastagig, amely teljes mértékben a szemformádhoz lesz igazítva. A vékony szempillasűrítést azoknak ajánlom, akik nem szeretnének látványos kontúrt, viszont nagyon világos gyér a szempillájuk. A szempillák tövében húzott vékony vonal dúsabb hatásúvá teszi a szempillákat.

Száj tetoválás

Ajkaink a nőiességünk egyik legfontosabb része. Minden nő arra vágyik, hogy ajkai stílusához illően dúsak, nőiesek és formásak legyenek. Az ajaktetoválással avagy a szájkontúr meghúzásával gyönyörű formát és színt adunk az ajkaknak.


Mire jó a sminktetoválás?

  • Ébredés után is kifogástalan sminked lehet
  • Megszűnik a fárasztó és unalmas mindennapi sminkelés
  • Elfelejtheted az állandó napközbeni korrigálást
  • Tartós sminked lehet akkor is ha a hagyományos smink alapanyagokra allergiás vagy
  • Vagyis: éjjel-nappal mindig szép lehetsz!
  • A sminktetoválás legnagyobb előnye, hogy a nap 24 órájában biztosítja a tökéletes és kifogástalan megjelenést!

Általános tudnivalók a sminktetoválásról:

Figyelem ! A sminktetoválás egyáltalán nem fáj! Tetoválás előtt 2 nappal nem szabad kozmetikai kezelést és tartós szemöldök festést csináltatni! A tetovált vonalat kaparni, a varr darabkákat letépni szigorúan tilos. Közvetlenül a sminktetoválás előtt és után uszoda, szolárium, szauna használata is tiltott! A kirepedezett bőr megakadályozása érdekében a tetovált felületet folyamatosan krémezni kell!


A tetoválás után 1 hónappal erősen javasolunk egy színfrissítő, szükség esetén pigment pótló korrekciót. Ezzel a sminktetoválásod tartósabb és tökéletesebb lesz!


A sminktetoválásnak káros hatásai nem ismertek, ám a hegesedési folyamat egyénenként változó lehet. A seb gyógyulását körömvirág kenőcsel segíthetjük.